Home Onze kassen De materialen Geen zorgen Kwaliteit Referenties Innovaties Contact
  • Kasdek
  • Kantelraam
  • Ventilatienok

Van der Valk•Kleijn bestaat 15 jaar, wij nemen u graag mee naar de geschiedenis van van der Valk•Kleijn B.V.

In vogelvlucht de belangrijkste data:
1996 Voorbereidingen voor start kassenbouwbedrijf, vanaf oktober staat van der Valk•Kleijn klaar.
1997 Officiële oprichtingsdatum 01-01-1997 door Ben van der Valk en Willem Kleijn Vestiging Ambachtstraat te Naaldwijk
1e kas wordt gebouwd bij de firma A.C.J. van Winden
1999 Betrekking nieuw pand aan de Grote Waard 68 te Honselersdijk
Marco Arensman wordt aangenomen als werkvoorbereider/calculator
2003 M. Arensman wordt mede aandeelhouder van van der Valk•Kleijn
2004 Marijke Storm wordt aangenomen als financieel en administratief medewerkster.
2006 Ben en Willem laten Marco toetreden als directeur-aandeelhouder.
10-jarig bestaan groots gevierd met familie, klanten, relaties, vrienden en Rob & John.
2008 Willem Kleijn stopt na 30 jaar (vanaf 1978) als onderaannemer in de kassenbouw en staalbouw.
René Zuiderwijk komt over vanuit het bouwbedrijf en wordt uitvoerder voor van der Valk•Kleijn
René werkte sinds 1978 (de oprichting) als voorman bij W.Kleijn kassenbouw
2010 Samenwerking overeenkomst met Cebotech / Cees Bom voor realisatie projecten in Zwitserland, Duitsland en Frankrijk.
2012 15-jarig bestaan van der Valk•Kleijn B.V.
Het vaste team bestaat uit; Ben van der Valk, Willem Kleijn, Marco Arensman, René Zuiderwijk, Marijke Storm en Cebotech / Cees Bom

Reden van samenwerking Ben van der Valk en Willem Kleijn
B.P. van der Valk stopt zijn kassenbouwactiviteiten eind 1994, wegens de crisis in de Nederlandse tuinbouw.
Ben van der Valk was jarenlang mede verantwoordelijk voor alle kassenbouwprojecten van B.P. van der Valk te Monster.
In die tijd was Willem Kleijn de bouwer/onderaannemer van alle te bouwen kassen door B.P.

Stilzitten was echter voor beide heren geen optie, de kassenbouw zit in hun bloed.
Begin 1996 werden de eerste gesprekken gevoerd om zodoende eind 1996 volledig klaar te zijn voor het realiseren van nieuwe projecten.

Wegens de toegenomen vraag naar de van der Valk•Kleijn kassen werd in 1999 Marco Arensman aangenomen ter ondersteuning van Ben van der Valk op kantoor.

Van der Valk Kleijn is een kassenbouwer in hart en nieren.
Dit merkt u aan alles. Van offerte tot oplevering wordt alles tot in detail uitgewerkt. Over elk detail denken we na, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan. Daarbij doen we geen concessies aan de kwaliteit.
Kwalitatieve materialen, goede constructies en ervaren bouwers en beglazers zorgen ervoor dat we deze belofte ook kunnen waarmaken. Daarnaast werken wij alle projecten af 'met oog op detail'.
Dit alles onderschrijven onze klanten volmondig.

Kwaliteit is bij van der Valk•Kleijn geen belofte het is ons leven.

De bewuste keuze voor kwaliteit geeft u de garantie voor een kwalitatief hoogwaardige kas en een prettig verloop van het bouwtraject. Bij de uitvoering wordt verder gekeken dan alleen de NEN-Norm, Casta / kassenbouweisen en verzekeringseisen

Een ander aspect dat de kwaliteit van uw kas waarborgt is de samenwerking met kwalitatief hoogwaardige leveranciers. Van der Valk Kleijn werkt o.a. nauw samen met Duijnisveld, Glasimport, van der Valk Systemen, Ridder en de systeem leveranciers Alcomij en Alkupro. Onze leveranciers zijn echte Westlandse bedrijven welke gaan voor leverbetrouwbaarheid, hoge eisen, doeltreffendheid en schoonheid van het product.

Door jarenlange ervaring in het ontwerpen en bouwen van kassen zijn we in staat om de kwaliteit te waarborgen.

Van der Valk•Kleijn is een klein bedrijf maar heeft een schat van ervaring op elk vlak binnen de kassenbouw.

Ben van der Valk is opgegroeid in de kassenbouw en heeft alle stadia van het monteren van kassen en scherminstallaties tot het compleet uittekenen en doordenken van kassen met de nieuwste technologie aan interntransporten doorlopen. Vele oplossingen en toepassingen binnen de scherming en kassenbouw komen uit de ontwikkelingskoker van Ben.

Willem Kleijn is als 14 jarig jochie begonnen met het bouwen van houten kassen, is een tijd uitvoerder geweest en is in 1978 voor zichzelf begonnen als W.Kleijn Kassenbouw. René Zuiderwijk is sinds de oprichting werkzaam bij Willem. Door de tijd heen hebben Willem en René vele nieuwbouw kassen en 2e hands kassen gebouwd over de gehele wereld!!

Naast de kassenbouw zijn ook diverse grote staalconstructies gebouwd, o.a. de IKEA in Utrecht en het ABN bankgebouw in Capelle ad IJssel.

Marco Arensman was in zijn studententijd werkzaam bij een agrarisch aannemer. In de zomer heeft hij vele stalen goten geteerd en in de wintermaanden onderhoud gepleegd aan dek en (kit)gevels. Inmiddels is Marco verantwoordelijk voor het uitdenken en uitwerken van elk type kas met elke moeilijkheidsgraat ongeacht of het een Venlo-kas, Breedkapper of Cabriokas is.

Cees Bom heeft zijn roots liggen in de verwarming. Cees is werkzaam geweest bij V&V Noordland, mede-directeur/eigenaar geweest van Bomkas te Wateringen. Werkt sinds 1994 voor zichzelf als CEBOTECH en bouwt complete tuinbouwprojecten in voornamelijk Zwitserland en Frankrijk.

Alle personen binnen van der Valk•Kleijn delen dezelfde passie: het maken van mooi afgewerkte kassen!

Ervaring en passie zijn de drijfveren van van der Valk•Kleijn

logo per 2008
Een van de eerste logo's van der Valk•Kleijn
Logo per 2008 Een van de eerste logo's van der Valk•KleijnVan der Valk•Kleijn staat voor wie we zijn en zijn klaar voor de toekomst
Van der Valk•Kleijn blijft werken aan kwalitatief hoogwaardige kassen welke voldoen aan de laatste richtlijnen en teeltwijze van interntransporten, etc.

Op dit moment investeren wij in het verbeteren van de buitenlandse betrekkingen en de ontwikkeling van een nieuw kasdek, geschikt voor het toekomstige nieuwe telen. Op dit dek zijn al enkele octrooien verleend, heeft TNO al enkele zeer belovende rapporten geschreven, zet groenlabel hem in het eisenpakket en is de WUR aan bekijken of zij volgend jaar in dit nieuwe type kasdek praktijk onderzoeken kunnen gaan plegen.

U ziet dat u uw nieuwbouw kassencomplex met een gerust hard aan ons kan toevertrouwen, zodat u nog vele jaren met plezier in uw nieuwe kas kan telen.

Van der Valk•Kleijn B.V.

 

 

© Strack Stijl & Concept